CNG

(Compressed Natural Gas)

A CNG vagy sűrített földgáz nagy nyomás alatt tárolt szénhidrogén gázok keveréke, amelyet fűtőanyagként és gépjárművek üzemanyagként is hasznosítanak.

A gáz járművekbe történő tankolását, nagy nyomású kompresszorral végzik a töltőállomásokon, melynek során 250 bar nyomásra sűrítik.

Összehasonlítva, a benzinnél magasabb oktánszámmal rendelkező sűrített földgázt, kijelenthetjük, hogy a megfelelően kialakított sűrített földgázzal működő motor - a benzinmotort megelőzve - a legmagasabb tengely-teljesítményt nyújtja.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a dízel üzemű járművek számára egyelőre komoly kihívást jelentő, 2012. december 31-én életbe lépő EURO 6 előírásoknak a CNG üzemű motorok már teljes egészében megfelelnek.

beépítés  |  javítás  |  szervizelés

CNG Hybrid Kft.  +36 20 965 82 28

CNG (Compressed Natural Gas)

A CNG-t Otto-motorokban (benzinüzemű), valamint Diesel- motorokban is lehet használni. A sovány gázt felhasználó Otto-motorok nagyobb hatásfokot tudnak elérni a sztöchiometrikus Otto-motorokkal összehasonlítva, magasabb NOx és szénhidrogén kibocsátás árán. Az elektronikusan vezérelt sztöchiometrikus motorok alacsonyabb emissziót biztosítanak, és a lehető legmagasabb teljesítmény kibocsátását teszik lehetővé, különösen EGR-rel (amikor a kipufogógáz egy részét visszavezetik a szívó ágba), turbótöltéssel, intercoolerrel, valamint három utas katalizátoros konverterrel kombinálva, de az üzemanyag fogyasztásuk magasabb, és a hőhasznosításuk alacsonyabb.

A megfelelően kialakított sűrített földgázzal működő motor a benzinmotorral összehasonlítva a legmagasabb tengely-teljesítményt nyújtja, mert a sűrített földgáz oktánszáma magasabb, mint a benziné.

 

Nem működik megfelelően CNG rendszere?

Keresse Cégünket!

 

KAPCSOLAT

KISTEHER...

KAPCSOLAT

CNG tartályok

A járművekben - az egyenletes nyomásterhelés érdekében- a gáztartályok hengeres vagy gömbölyű alakúak.

Átlagosan 200 bar a névleges nyomás. A földgáz fűtőértéke településenként változhat, de egy településen belül az eltérés 5%-nál nem lehet nagyobb..

Az Otto-motorokhoz alkalmazható CNG berendezés egy nyomás-szabályzóból (ami átalakítja a sűrített gázt), egy gázkeverőből vagy gázinjektorból (üzemanyag mérő berendezés) áll.

A CNG hengerek készülhetnek: acélból és kompozitból. A kedvezőbb súlynak köszönhetően, a könnyű kompozitból (ún. szénszállal erősített műanyag tartály) készült hengerek a korábbi generációhoz tartozó alumínium tartályokhoz képest jóval kedvezőbb üzemanyag felhasználást biztosítanak.

 

CNG tartályt szeretne cserélni?

Keresse Cégünket!

 

KAPCSOLAT

CNG tartályok feltöltése

A CNG tartályok feltöltése kétféle módon: alacsony nyomáson(ún. „lassú töltés”), vagy magas nyomáson (ún.gyors töltés) történhet.

Egyetlen más alternatív járműhajtás  sem  képes ezeknél  ideálisabb körülményeket biztosítani.

Eltérések csupán a töltőállomáson érvényes árakból és a töltési időkből adódhatnak.

A normál gázhálózaton keresztül végzett éjszakai feltöltés műszaki lehetősége ugyan már adott napjainkban,  de ez számos országban -  így köztük hazánkban sem – engedélyezett.

Reményeink szerint a közeljövőben – megfelelő szabályozással – elérhetővé válnak majd a házi töltőállomások, melyek megteremtik az autósok számára az olcsó és kényelmes közlekedés lehetőségét!

SZEMÉLYAUTÓ...

KAPCSOLAT

CNG biztonság

A CNG technológiára szabályosan átalakított autók - a túlbiztosításnak köszönhetően-  semmilyen tekintetben nem jelentenek nagyobb veszélyt, mint a változtatás előtt.

A legjobb példa erre a gáztartály, ami többszörös biztonsági tényezővel, megfelelően méretezett acélból  vagy kevlárból készül, ellentétben  - az anyagát tekintve -  gyakran műanyagból gyártott benzintartállyal.

 

Bizonytalan vagy kérdése van a CNG rendszerrel kapcsolatban, keresse Cégünket!

 

KAPCSOLAT

Zöldebb környezet...

Hisszük, hogy tehetünk gyermekeink és unokáink jövőéért!

A zöldebb környezetért, egy gazdaságosabb, olcsóbb (vagy :gazdaságos, olcsó), alternatív üzemanyag használatával!

Segítünk Önnek, hogy  környezetkímélő, energiatakarékos, ugyanakkor gazdaságos járművel közlekedhessen!

 

• CNG rendszer beépítése

• szaktanácsadás

• beállítások

• javítások

 

KAPCSOLAT

CNG-Hybrid Kft.

Babér utca 6.

H-8000 Székesfehérvár

+36 20 965 28 82

info@cnghybrid.hu

Keresse Cégünket bizalommal!

CNG Hybrid Kft.

"Olcsó... Öko.... Tiszta..."

SZÉKHELY:

Rákóczi Ferenc u. 38

H-7056 Szedres

+ 36 20 965 82 28

info@cnghybrid.hu

© Copyright | CNG Hybrid Kft. | 2020

TEVÉKENYSÉGEINK

CNG Hybrid Kft.

Gépjármű javítás

Klíma

Raktérhűtés

CNG

DSG

Kapcsolat